POVRŠINSKO GRAVIRANJE

Medicina i stomatologija

Kod označavanja medicinskih pomagala postoje vrlo stroge regulative i standardi te je vrlo važna precizna ponovljivost. Da bi se osigurala pravilna identifikacija i mogućnost praćenja, neophodno je lasersko označavanje. Lasersko označavanje je idealna metoda za povećanje proizvodnosti i smanjenje vrlo skupog škarta. Također, prilikom markiranja ne dolazi do prodiranja u materijal čime se sprječava i najmanja mogućnost kontaminacije iz sitnih udubina. Lasersko označavanje se najčešće koristi pri označavanju medicinskih instrumenata i implantanata (npr. Ti 6-Al 4_V legura za proteze) gdje je higijena najveći prioritet.

Elektronika

Veličina i preciznost laserske zrake omogućuju graviranje vrlo sitnih gravura tek vidljivih golim okom. Reguliranjem parametara obrade, možemo označiti male elektronske dijelove bez oštećenja elektronskih komponenti. Oznake su kontrastne, vrlo uočljive i postojane u uvjetima eksploatacije.

Autoindustrija

Označavanje laserom u autoindustriji se koristi kada je potrebno vrlo brzo identificirati i razlikovati različite dijelove pri montaži a da se ne naruši funkcionalnost samog dijela. Gravura je vrlo postojana u uvjetima rada motora te garantira raspoznavanje i nakon mnogo godina. Oznake su kontrastne i lako uočljive, radilo se o metalnim ili plastičnim dijelovima. Zbog nedostatka fizičkog kontakta sa komadom, vrlo lako se označavaju teško dostupna mjesta. Potrebna je tek “vizualna pristupačnost”.
  • Lasersko označavanje bez odvajanja čestica materijala
  • Postupak se vrši površinskim žarenjem
  • Posebnim parametrima moguće je označavanje u boji
  • Označavanje alata od tvrdog metala (vidija)
  • Lasersko graviranje oznake logotipa na tacne i podtanjure za restorane
  • Mogućnost graviranja decentnih oznaka kao i tamnijih vidljivijih
  • Lasersko označavanje pribora za jelo
  • Lasersko graviranje logotipa ili naziva restorana
  • Lasersko graviranje raznih poruka
Označavanje površinskim žarenjem postiže se lokalnim zagrijavanjem na metalima koji sadrže ugljik (željezo, čelik, plemeniti čelik) i titanu. Takvim tretmanom stvara se oksidni sloj koji je uglavnom crne boje, ovisno o temperaturi zagrijavanog sloja. Površina materijala je ujednačena a toplina prodire od 20 do 30 µm u dubinu materijala. Takvim se postupkom označavanja ne oštećuje površina, ne odvajaju se čestice materijala i oznaka nije osjetna pod prstima. To eliminira ili uveliko smanjuje mogućnost stvaranje i razvoj bakterija na označenoj površini. Također smanjuje mogućnost svih vrsta korozije tretirane površine u odnosu na dubinsko graviranje. Oznaka na materijalu je ne abrazivna i postojana do 700°C.